advertorial

Skal du servere en kage, kan det være rart at tilberede en med frugter i. Det kan gøre den lettere, hvilket kan være rart med en dessert efter en større middag. Samtidig er en kage med frugter i selvfølgelig også en god måde for dig at få brugt nogle frugter, der ikke længere er helt friske. I en kage vil du ikke kunne smage, at bananen var rimelig moden, eller at æblet måske var blevet lidt runkent. 

Her kommer vi ind på tre opskrifter på kager med frugter i. Vi er blevet inspireret af DK Kogebogen til artiklen. Der kan du også finde opskrifter på alle tre former for kager. 

Banankage 

Har du nogle overmodne bananer, er en banankage en perfekt måde at bruge dem på. Der kan du nemt og hurtigt mose bananerne og blande dem i dejen. Det giver en lækker og sød kage. Hvis du går op i, at der ikke skal så meget sukker i, kan bananens sødhed endda være med til at erstatte noget af sukkeret. Find en opskrift på banankage på https://www.dk-kogebogen.dk/opskrifter/27734/banankage-med-chokoladestykker 

Banankage

Æbletærte

En anden lækker form for kage med frugt er en æbletærte. Der skal du bare tilberede en tærtebund og komme et lækkert fyld af æblestykker i. Igen er det perfekt, hvis du har nogle æbler, der snart skal bruges. Har du et æbletræ i haven, er en æbletærte selvfølgelig også en god måde at fejre, at æblehøsten er i hus.

Citronkage 

Vil du have en frisk og let kage, bør du overveje en citronkage. Citronens syrlighed passer rigtig godt til en dessert og er netop med til at gøre, at kagen ikke bliver tung, som meget søde kager ellers godt kan lide det. Skal du servere kage for en, der ikke er så vild med søde sager, vil en citronkage være helt perfekt.