Hvad er ekstra vigtigt i misbrugsbehandling?

11 oktober 2021
Cecilie Mortensen

advertorial

Lige når det kommer til misbrugsbehandling, så er det alfa og omega, at behandling er så effektiv som muligt. For når først du som pårørende f.eks. har fået et familiemedlem eller en ven i behandling, så er det vigtigt, at vedkommende får den rette hjælp. For det er nemlig ikke til at sige, hvor lang tid denne proces har været undervejs. 

Lad os derfor også se lidt nærmere på noget af det, som er ekstra vigtigt i misbrugsbehandling. 

Disse ting er vigtige i misbrugsbehandling

Er behandlingen skræddersyet?

En ting som kan have en stor betydning er, hvorvidt misbrugsbehandlingen er skræddersyet eller ej. Det vil nemlig have meget at sige, at behandlingen tager højde for den enkeltes forudsætninger, situation, udfordringer m.m. – i hvert fald hvis forløbet skal være effektivt. 

Ofte kan du læse dig frem til dette på det enkelte misbrugscenters hjemmeside. Ellers kan du også altid give dem et kald, hvis du vil høre mere omkring deres tilgang til de folk, de får ind i behandling. 

Hvilket personalet er tilknyttet? 

En anden ting som også er vigtig i misbrugsbehandling er, hvilket personale der er tilknyttet. For det er et must, at det er folk med den rette baggrund og viden omkring afhængigheder og behandling, som findes på centeret. Det f.eks. at skulle afruses, er ikke noget, man bare kan kaste sig ud i. Det vil kræve, at der er det rette sundhedsfaglige personale tilknyttet, da kroppen ofte reagerer voldsomt på ikke længere af få alkohol, stoffer eller lignende. 

En anden ting der også skal fremhæves omkring personalet er, at misbrugsbehandling ofte også inkluderer terapi. Og her er det naturligvis også vigtigt med psykologer, psykoterapeuter eller lignende, for at kunne give tilstrækkelig hjælp til den, der er i behandling.

De to ting du har læst herover er som udgangspunkt ekstra vigtige for en god og tryg misbrugsbehandling.

 

 

Flere Nyheder