Få dit gulv til at stråle med en gulvafslibning

18 august 2019
Astrid Pedersen
Få dit gulv til at stråle med en gulvafslibning

Træværk er et af de bedste materialer til anvendelse ved gulvbelægning. Før i tiden var det da også standard, at nyopførte huse og lejligheder blev forsynet med et ægte trægulv i god, solid kvalitet. Siden hen er træ dog blevet erstattet af andre materialer som både er billigere og nemmere at rengøre og vedligeholde, samt en del mere slidstærke og modstandsdygtige over for dagligdagens slid.

Mange nyere hjem er således udstyret med gulve af beton, cement, epoxy, linoleum eller det praktiske klik parket, som er fremstillet i træ lignende laminat. Men selv om det hårdføre klik parket ligner træ, vil et syntetisk parket gulv aldrig føles som træværk. en af grundende til, at træ stadig er det foretrukne gulv materiale hos private boligejere, er, at det føles behageligt under fødderne, selv når man ikke har sko eller sokker på. Og man vil jo gerne kunne gå barfodet rundt i sit eget hjem.

Et slidt trægulv er grimt og ubehageligt

Dette gælder naturligvis kun såfremt trægulvet er sundt, intakt og velholdt. For trægulve, som er behandlet med eksempelvis olie eller sæbe, skal således vaskes hyppigt og grundigt. Når et olie eller sæbe behandlet trægulv vaskes med særlig sæbe, som arbejdes ned i overfladen, styrkes den beskyttende hinde, som blev dannet da gulvet modtog sin behandling.

Forsømmes den ugentlige vask, vil hinden forsvinde, og træværkets overflade vil tørre ud. Hermed bliver gulvet mere modtageligt over for slitage. Og så vil det nemmere danne splinter, som sætter sig i fødder og tæer, og som river sokker og strømper i stykker.

Få et flot trægulv igen med en gulvafslibning

Hvis du ønsker at bevare dit smukke trægulv, som efterhånden er blevet lidt flosset i overfladen, kan du overveje at få fjernet den slidte overflade med en professionel gulvafslibning. Læs blogindlæg om trægulve på gulvkanonen.dk

Flere Nyheder